Immanuel Gospel

Gospel-helg
7 mars i Immanuelskyrkan blir det gospel med flera körer och Jessy Dixon.

UNIK GOSPELHELG I STOCKHOLM


Immanuelskyrkan
med sin egen gospelkör IMMANUEL GOSPEL inbjuder till stor gospelfest fredag 7/3 med gospellegenden JESSY DIXON tillsammans med två andra folkkära gospelkörer, VASA GOSPEL och JOYFUL GOSPEL CHOIR. Som extra gästartist bjuder rikskändisen HENRIK ÅBERG på en bukett vackra Elvis-låtar under vinjetten ”The Gospel Side Of Elvis”. Konserten blir också det första framträdandet för JESSY DIXON på hans Sverige-turné 7 – 20/3. Hela turnén sker i samarbete med HOPPETS STJÄRNA, för vars katastrofarbete i Kenya det kommer att göras insamlingar i varje konsert.

Gospelkörerna kommer att sjunga några av sina specialnummer men också köra för Jessy Dixon i ett antal av hans egna gospelkompositioner såsom hans superhit ”I Am Redeemed”, som i USA har sålt mer än en miljon album. Gospelfesten kommer också att bjuda på några traditionella gospels där hela publiken får sjunga tillsammans med en ”storkör” bestående av ett 100-tal röster från de tre gospelkörerna i sånger som ”Oh Happy Day”, ”Operator”, ”Because He Lives” och ”Highway To Heaven”.

Jessy Dixon anses av många musikkännare som vår tids främste tolkare av ”black gospel”. I USA har Jessy Dixon ofta uppträtt tillsammans med andra artister som Diana Ross, Cher och Natalie Cole och under flera år sjöng han med en annan legend, Paul Simon, både i skivstudion och på flera världsturnéer.  Hans medverkan i den omåttligt populära TV-serien Bill Gaither Homecoming, amerikanska föregångaren till svenska ”Minns du sången”, har gett Jessy Dixon fortsatt stor internationell popularitet. Det här blir Jessy Dixons 4:e besök i Sverige sedan 2006.

Henrik Åberg blev känd för hela svenska folket när han vann TV4’s talangtävling ”Sikta mot stjärnorna” just med en Elvis-låt ”Blue Hawaii”. Med sången ”Du är alltid en del utav mej” låg han på Svensktoppen i 36 veckor. Under en tidigare turné med Jessy Dixon tog han gospelpubliken med storm med bl a ”How Great Thou Art” och ”American Trilogy”. Under 2007 har Henrik turnerat flitigt med sin Elvis-show ”Så minns vi ELVIS”.

IMMANUEL GOSPEL bildades 1991 och är en av vårt lands ledande gospelkörer med ett flertal uppmärksammade framträdanden i SVT (Världens barn-galan 2007) och TV4 (Idol 2007). De har nyligen haft release-konsert på Berns Salonger med sitt kritikerrosade 6:e album ”NOW”.

VASA GOSPEL med sina rötter inom Frälsningsarmén har sedan bildandet 1994 skaffat sig en respekterad ställning inom svensk gospel. De har idag c:a 35 röster och ett eminent LIVE Band. Flera år i rad har de turnerat i USA och varit inbjudna till stora gospelevenemang i flera delstater, senast GMWA’s 40-årsjubileum i Orlando, Florida (Gospel Music Workshop of America).

JOYFUL GOSPEL CHOIR kommer från Uppl-Väsby och har med sina 20-tal sångare sina rötter i Missionskyrkan. ”De är vad de heter” och kommer att bjuda på några smakprov från sin nyproducerade CD.

På söndag kväll 9/3 fortsätter Gospelfesten i Församlingen ARKEN i Kungsängen med samma koncept förutom att Immanuel Gospel inte är med där. Därifrån går turnén vidare i samarbete med lokala gospelkörer till Pingstkyrkan Eskilstuna 11/3, Korskyrkan Uppsala 12/3, Pingstkyrkan Lidköping 13/3, Stadsteatern Skövde 14/3, Immanuelskyrkan Jönköping 16/3, Arken Värnamo 19/3 och pingstkyrkan Hässleholm 20/3.
 
© 2005 Immanuel Gospel info@immanuelgospel.se
Besöksadress: Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, Stockholm, T-Rådmansgatan
Postadress: Immanuelskyrkan, Box 6588, 113 83 Stockholm
Immanuelskyrkan Stockholm